Doboktatás

Doboktatás kezdőtől haladó szintig.
Nemzetközi módszerekre épülő saját tananyag.
Felkészítés ROCK, FUNK, JAZZ és LATIN zenei stílusokra.
Teljes körű kéz- és lábtechnikai ismeretek.
Play-along zeneanyag használata.
Yamaha digitális dob, Basix, és Ludwig akusztikus dobok használata, MEINL cintányérok
A városháztértől gyalog 2 perc, a Pizza tábor és a Leánykollégium -tól 1 perc.

Lajhó Gyula 06-30-579-7533,  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

A L.G.PRO.2010. -ZENEI TEHETSÉG PONT név a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Zeneiskolát és több alapítványt takar.
A dobfelszerelésen való játékot úgy próbálom oktatni, hogy egyesítsem egy zeneiskola és egy magántanár munkájának előnyös vonásait.
Az oktatás egy helyszínen (Lajhó Gyula: 3525 Miskolc, Palóczy u.4..) egy nagy méretű dobteremben folyik két akusztikus és egy digitális dobfelszerelésen 
A dobórák egyéniek, nem csoportosak, így az oktató figyelme nem oszlik meg több tanuló között.
A dobórák 30 percesek, az óradíj 1200 Ft. Minden érdeklődőnek azt javasolom hogy -előzetes egyeztetés után- először látogasson el hozzám és tekintse meg munkámat.

A célom az, hogy napjaink folyamatosan fejlődő, változó könnyűzenei irányzataiban járatos dobosokat képezzünk. Több zenei stílust kell megismernünk, foglalkozom pop, rock, funk, jazz és latin zenével, vagy pl. szólójátékkal, sőt még a dobseprű használatával is.

Korompay Zsolt tananyagát használom amelyet a "Rock, Blues és Funk ritmusok 1-2.", a "Ritmikai Gyakorlatok" ,a "Rockritmusok Két Lábdobbal", a még nem publikált "Technikai Gyakorlatok" című, valamint a jazzdobolással, és latin-amerikai ritmusokkal foglalkozó kottákból állítottam össze. Nagyon fontos, hogy a tanultakat zenei közegben is alkalmazni tudjuk, ezért számos, dobkíséretet nem tartalmazó, úgynevezett "play along" zeneszámot is felhasználok többek között Korompay Zsolt "JAM-ALONG"-ot CD-nket.
Ha valaki még nem dobolt és hozzám fordul, akkor a szükséges ritmikai és technikai alapismeretek elsajátításán kívül a leggyakrabban játszott zenei stílusokban alkalmazott ritmusok legegyszerűbb formáinak elsajátításával kezdjük a tanulmányokat.Ha egy már gyakorlattal rendelkező dobos fordul hozzám, a tanulmányokat nem elölről kezdem, hanem az egyén szintjének megfelelően.

Last Updated on Monday, 30 August 2010 12:59